- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Dana Strogonof Tarifi
Tarif
Dana Strogonof Tarifi
Beef Stroganoff veya Boeuf Stroganoff, et soteden yapılan bir Rus yemeğidir. Beef stroganoff tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
- 25B
- 164
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1'er adet kuru soğan ve sarımsak
100 g kültür mantarı
220 g dana bonfile
20 g domates salçası
2 tutam zerdeçal
tuz ve karabiber
Üzeri için:
kıyılmış maydanoz
salatalık turşusu
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tavada tereyağını eritin. Jülyen doğranan soğan ve sarımsağı altın sarısı olana kadar kavurun.
- 2Kavurma işlemi devam ederken doğranmış kültür mantarları ve jülyen dana bonfile etlerini ekleyin.
- 3Domates salçası, zerdeçal, tuz ve karabiber ilave ederek soteleme işlemine devam edin.
- 4Pişen etleri bir servis tabağına alın üzerine ekşi krema koyun, ince kıyılmış maydanoz yapraklarını serpin ve salatalık turşusu ile tabağınızı süsleyin.
- 5Dilerseniz safranlı pilav eşliğinde sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Kişi sayısına göre malzemeleri artırarak daha fazla porsiyonlar çıkarabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar (5)
bu meşhur Batı ekşi kremasına ülke mutfagimiz adapte olamadı. Yerine tercih ürünü var mı? Kremayı kefirle mi mayalasak? Kremaya limon süt atıp mı bekletsek hangisi ile yaklaşıriz?