- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Pırasalı Köfte Tarifi
Tarif
Pırasalı Köfte Tarifi
Tam mevsiminde yapabileceğiniz son derece lezzetli bir köfte tarifi, Pırasalı Köfte tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
- 16B
- 143
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g bebek patates
1 adet pırasa
1 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek
kimyon
tuz
300 g kıyma
60 ml zeytinyağı
3 dal taze kekik
3 dal taze biberiye
Nasıl Yapılır?
- 1Patatesleri haşlayın.
- 2Pırasa ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- 3Bir karıştırma kabında kıyma, ufalanmış ekmek, sarımsak, pırasa, kimyon ve tuzu yoğurarak karıştırın.
- 4Eşit parçalara bölerek köftelere şekil verin.
- 5Haşlanmış patatesleri ikiye bölün ve derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine taze kekik, biberiye, tuz ve zeytinyağı ilave ederek harmanlayın.
- 6160°C fırında 45 dakika pişirin.
- 7Bir tavada, köftelerin iki yüzünü eşit olacak şekilde kızartın. (Dilerseniz çok az sıvı yağ ekleyebilirsiniz)
- 8Servis tabağına aldığınız pırasalı köfteleri, patateslerle beraber sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.