- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi
Tarif
Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi
Lokum kıvamında enfes tas kebabı tarifi nasıl yapılır? Lokanta usulü tas kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla tas kebabı tarifi...
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 154B
- 297
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana kuşbaşı et
20 ml zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
3 adet patates
2 adet havuç
20 g domates salçası
600 ml su
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencerede kuşbaşı etler zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- 2Arpacık soğan ve ince doğranmış sarımsaklar eklenip kavurmaya devam edilir.
- 3Küp küp doğranmış orta boy patates ve havuçlar eklenir.
- 4Ardından domates salçası ilave edilerek 1-2 dk daha karıştırılır.
- 5Üzerine su ilave edildikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
- 6Kısık ateşte yaklaşık 50-55 dk tencerenin ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
- 7İster sade ister pirinç pilavı eşliğinde sıcak olarak servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?