- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Çemenli Dana Madalyon Tarifi
Tarif
Çemenli Dana Madalyon Tarifi
Nefis bir et yemeği ile karşınızdayım. Dana Madalyon nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 37B
- 128
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
75 g kuru fasulye
1 adet defne yaprağı
1/2 adet kuru soğan
1 adet havuç, ikiye bölünmüş
1 adet pırasa, ikiye bölünmüş
1 adet kereviz sapı, ikiye bölünmüş
1 adet kuru soğan, ince kıyılmış
40 ml zeytinyağı
150 g bebek ıspanak
400 g dana bonfile, 2 parça
20 g süzme yoğurt
30 g çemen
100 g gravy sos
40 g un
5 g tuz
4 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir gece önceden ıslatılmış kuru fasulyeyi; defne yaprağı, ikiye bölünmüş kuru soğan, havuç, pırasa ve kereviz sapıyla beraber su dolu bir tencerede haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.
- 2Bir tavada ince kıyılmış kuru soğanı zeytinyağında sotelemeye başlayın, yıkanmış ıspanağı tuz ve karabiberi de ekledikten sonra soteleme işlemini tamamlayın. Sunum tabağının ortasına yerleştirin.
- 3Bonfileleri pişirmeden önce az miktarda tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Izgarada iki yüzünü mühürleyin.
- 4Ayrı bir kapta süzme yoğurt ve çemeni karıştırıp ızgara bonfile etlerinin üst yüzeyini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra, tabakta sotelenmiş ıspanağın üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
- 5Gravy sos için; bonfileleri pişirdiğiniz fırın tepsisinde kalan et suyuna, az miktarda sıcak su ve 1 adet defne yaprağı ekleyip karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ilave edin. Üzerine et suyunu yavaşça ekleyip kıvam alana kadar çırpın. Kıvam alan gravy sosu tülbent yardımı ile süzün
- 6Kenarda bekleyen fasulyeleri tereyağında soteleyip, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
- 7Tabaklama; sotelenmiş ıspanağın üzerine eti koyduk, daha sonra tereyağında sotelenmiş kuru fasulyeleri etrafına yerleştiriyoruz ve gravy sos gezdirip servise hazır hale getiriyoruz.
Püf Noktası
*Baharat oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?