- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Ankara Tava Tarifi
Tarif
Ankara Tava Tarifi
Lokum kıvamında kuzu incikli Ankara tava tarifi. Arpa Şehriyeli Ankara tava nasıl yapılır?
100 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 33B
- 148
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7 g tuz
5 g karabiber
20 g un
4 adet kuzu incik
50 g zeytinyağı
4-5 adet arpacık soğan
5-6 diş sarımsak
3 dal taze kekik
3 dal taze biberiye
250 ml su
Şehriye Pilavı için:
250 g arpa şehriye
450 ml sıcak su
tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Tuz ve karabiberi una ekleyin ve karıştırın.
- 2Kuzu incikleri una bulayıp fazla ununu silkeleyin.
- 3Hafif yağlanmış bir tavada inciklerin her tarafını mühürleyin.
- 4Mühürlenen incikleri kabukları soyulmuş arpacık soğan, sarımsak, taze kekik, taze biberiye ve 250 ml su ile 160°C fırında 1,5 saat pişmeye bırakın.
- 5Arpa Şehriye Pilavı için: Bir tencerede arpa şehriyeleri tereyağı ile kahverengi olana kadar kavurun, sıcak su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 6İnciklerin piştiği sudan ekleyip karıştırın ve demlenmeye bırakın.
- 7Sunum olarak bir tabağa arpa şehriye pilavını koyun üzerine pişen kuzu incikleri yerleştirin ve kıyılmış yeşilliklerle sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?