- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Orman Kebabı Tarifi
Tarif
Orman Kebabı Tarifi
Orman Kebabı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
- 69B
- 211
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet biber
30 g un
2 adet domates
200 g haşlanmış bezelye
20 g kuru kekik
1 l et suyu
8-10 g tuz
5 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağında kuşbaşı kuzu etini, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- 2Sırasıyla küp doğranmış soğan, sarımsak, patates, havuç ve biberi ekleyin.
- 3Hepsi kavrulunca unu ekleyip tekrar kavurun.
- 4Küp doğranmış domates, haşlanmış bezelye ve kuru kekiği de ekleyerek tekrar karıştırın.
- 5Üzerine 1 litre et suyunu ekleyin ve ocağın altını kısık ateşe alın.
- 6Tuz, karabiber ve defne yaprağı ile tatlandırın.
- 7Suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
- 8Dilerseniz kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber koyup servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Baharat oranını artırıp azaltabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar (8)
Gerçekten mükemmel bir tarif bu gün yaptım biraz sulu bıraktım ekmek banmayı severim 😁 acemi bir ahçı olarak gayet lezzetliydi biraz tuzu kaçırmışım onun dışında herkes parmaklarını yedi..😁 elinize emeğinize sağlık...
Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi