- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- İncik Yahnisi Tarifi
Tarif
İncik Yahnisi Tarifi
Yahni tarifi: Haşlama usulü kuzu incik yahnisi nasıl yapılır? Tam kıvamında sebzeli kuzu incik yapmanın püf noktaları nelerdir? Patatesli kerevizli kuzu incik yahnisi tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 24B
- 119
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuzu incik
1.5 litre sebze suyu
2 adet defne yaprağı
5-6 adet tane karabiber
4-5 dal taze kekik
4 adet maydanoz sapı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
4-5 adet kereviz sapı
1 adet limon
Nasıl Yapılır?
- 1İncikleri bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar sebze suyu ilave edin.
- 2Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmak üzere ortalama 1-1 buçuk saat haşlamaya bırakın.
- 3Pişmesine yarım saat kala sırasıyla defne yaprağı, tane karabiber, taze kekik, maydanoz sapı, doğranmış soğan, havuç, patates ve kereviz saplarını ekleyin. Bu aşamada bir dilim limon ekleyebilirsiniz.
- 4Havuçlar pişinceye kadar kaynatmaya devam edin.
- 5Pişen incikleri sebzeler ve suyu ile bir servis tabağına alın.
- 6Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyip limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?