- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Tas Kebabı Tarifi
Tarif
Tas Kebabı Tarifi
Orijinal Tas Kebabı tarifi nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında önemli bir yere sahip Tas Kebabı tarifinin püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 22B
- 140
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuşbaşı koyun eti, az yağlı
2 adet kuru soğan
5 g kırmızı toz biber
3 g öğütülmüş karabiber
5 g tuz
1 adet defne yaprağı
3 g toz tarçın
Nasıl Yapılır?
- 1Marinasyon için: bir kapta kuşbaşı kuzu etlerini, ince doğranmış soğan ve tüm baharatla karıştırın.
- 2Ardından bir süzgece koyun, süzgeci de bir tencereye oturtun. Hava almayacak şekilde üzerini örtün ve suyu süzülmesi için bir gece buzdolabında bekletin.
- 3Ertesi gün tencerenin tam ortasına marine ettiğiniz şekliyle tüm malzemeleri koyun. Üzerini, tam kapatacak ve hava almayacak bir tas veya kaseyle kapatın.
- 4Çok kısık ateşte, ortalama 3 saat kendi suyuyla pişirin.
- 5Pişen tas kebabını güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar (10)
Merhabalar tarif cok güzel ve kolay görünüyor dana etiyle de yapabilir miyiz pisme suresi ne kadar değişir çünkü sanirim kontrol etme şansı yok
Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi