- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Fırında Kuzu Pirzola Tarifi
Tarif
Fırında Kuzu Pirzola Tarifi
Pirzola nasıl pişirilir? Lokum gibi Fırında Kuzu Pirzola tarifi nasıl yapılır? Odun ateşinde kereviz püresi ve bebek havuç eşliğinde soslu kuzu pirzola yapmanın püf noktaları nelerdir?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 35B
- 81
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kuzu Pirzola için:
1 adet bütün kemikli kuzu pirzola
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
4-5 dal taze kekik
zeytinyağı
100 ml tavuk veya et suyu
tuz&karabiber
pul biber
Fırında Bebek Havuç için:
10-12 adet bebek havuç
40 ml zeytinyağı
yeteri kadar tuz&karabiber
2 tutam pul biber
2-3 dal taze kekik
Kereviz Püresi için:
2 adet tüm kereviz
az miktarda tuz
az miktarda pul biber
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Bütün kuzu pirzolayı kemiğinden dikkatlice ayırın. Üzerindeki zarları güzelce temizleyin.
- 2Kuzu kemiklerini döküm bir tavaya alın. Biraz zeytinyağı ekleyerek hafif kızarana kadar mühürleyin. Yanına ½ adet doğranmış kuru soğan ve 2 diş sarımsak ekleyip biraz daha mühürlenmesi için fırına verin. Güzelce kızaran etin üzerine tavuk suyu ilave edip tavadaki sosu yarı yarıya çektirin ve süzün. Bu sosu bir kenarda bekletin. Artan kemikleri dilerseniz bir kemik suyu için kullanabilirsiniz.
- 3Çıkan bütün eti ise; taze kekik, pul biber, karabiber, zeytinyağı, doğranmış kuru soğan ve sarımsak ile güzelce harmanlayıp yaklaşık 1-2 saat bu şekilde marine edin.
- 4Fırında Havuç için: Havuçları yıkayıp bir fırın kabına alın. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve birkaç dal taze kekik ekleyip karıştırın. Üzeri açık şekilde fırına verin. Onlar fırında pişerken kereviz püresini yapmaya başlayabilirsiniz.
- 5Kereviz Püresi için: Kerevizleri güzelce yıkayıp 4’e bölün. Bir alüminyum folyo üzerine yağlı kağıt serip kerevizleri üzerine koyun. Az miktarda tuz ve pul biberle lezzetlendirip paket yapar gibi kerevizleri sıkıca sarıp fırına koyun. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika, kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
- 6Daha sonra kabuklarını soyup ısıtılmış süt ve kremayla blender’dan geçirerek püre haline getirin. Bu aşamada tereyağı ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra kereviz püreniz hazır.
- 7Marine olan eti pişirmeye başlayın. Etin üzerindeki soğan ve kekikleri temizleyin. Ete iz verebilmek için tel bir ızgara üzerine alıp dilediğiniz derecede pişirmeye başlayın. Orta-az pişmiş olması için her iki yüzünü de 5’er dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Pişen eti 2-3 dinlendirdikten sonra eşit kalınlıkta dilimleyin.
- 8Dilimlenmiş etleri güzel bir servis tabağına alın. Yanına sıcak kereviz püresi ve bebek havuçları yerleştirin. Kuzu kemiklerinden yaptığınız sosu da etin üzerine gezdirin. En son tabağınızı taze kekiklerle süsleyip servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.4
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.