- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Fıstık Soslu Bonfile Tarifi
Tarif
Fıstık Soslu Bonfile Tarifi
Çok lezzetli bir sos ile bonfilenin muhteşem uyumunu sizlere sunmak istiyorum. Yer fıstığı soslu bonfile nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara, Tava
Paylaş
- 21B
- 152
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
450 g dana bonfile
10 ml soya sos
50 ml zeytinyağı
4 g tuz
3 g karabiber
2 diş sarımsak
Sosu için:
1 adet kuru soğan
10 g esmer şeker
200 g kavrulmuş yer fıstığı
1 tutam zencefil
2 tutam zerdeçal
2 dal taze kekik
20 ml worcestershire sos
5 ml sriracha sos
Nasıl Yapılır?
- 1Jülyen doğradığınız bonfile parçalarını derin bir kasenin içine alıp soya sos, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak ile karıştırıp dolapta en az 1 saat marine edin.
- 2Sosu için; brunoise doğradığınız soğanı bir tavaya alıp karamelize olana kadar kavurmaya başlayın, bu sırada esmer şekeri de ilave edin.
- 3Daha sonra sırasıyla kavrulmuş yer fıstığı, zencefil, zerdeçal, taze kekik, worcestershire ve sriracha sos ekleyerek 2-3 dk. ocakta kavurup tatlarının özleşmesini sağlayın. Sos kıvamına gelince 10-15 dk. soğumaya bırakın.
- 4Bu sırada marine ettiğiniz bonfile parçalarını çöp şiş çubuklarına tek tek geçirin ve bir ızgarada önlü arkalı pişirin. Etin pişme derecesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- 5Soğumaya bıraktığınız sosu bir blendera alıp ekşi kremayla beraber pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
- 6Pişmiş ızgara etlerini güzel bir servis tabağına alıp blendarda karıştırdığınız sosu üzerine gezdirin.
- 7Yanında yeşil salata, patates püresi veya patates kızartması ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.