- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Beğendili Köfte Tarifi
Tarif
Beğendili Köfte Tarifi
Vazgeçilmeziniz olacak pratik ve lezzetli beğendili köfte tarifi.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara, Tava
Paylaş
- 20B
- 33
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g bayat ekmek içi
600 g orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
30 g zeytinyağı
4 adet patlıcan
150 g un
Nasıl Yapılır?
- 1Kabuk kısımları alınan bayat ekmek içleri suyla ıslatıldıktan sonra yumuşamaya bırakılır.
- 2Orta yağlı kıyma bir karıştırma kabına alınır. Rendelenmiş kuru soğan, sıvı yağ, birer tutam tuz, karabiber ve kimyon ile karıştırılır. Suda bekletilen bayat ekmeğin suyu sıkılır ve köfte harcına ilave edilir.
- 3Köfte harcı 15-20 dakika kadar yoğurulduktan sonra buzdolabında 40 dakika dinlendirilmeye bırakılır.
- 4Izgara ya da ocak üzerinde patlıcanlar közlenir. Közlendikten sonra kısa süre naylon bir poşette bekletilir. Terleyen kabuklar soyulur ve küçük parçalara bölünür.
- 5Beğendi için: Küçük bir tencerede tereyağı eritilir, üzerine un eklenip kavrulur.
- 6Kavrulan una soğuk süt ilave edilir ve topaklanmasını önlemek için çırpılır. Közlenmiş patlıcanlar eklenir ve kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırılarak kaynatılır.
- 7En son kaşar peyniri, damak zevkinize göre tuz ve karabiberle lezzetlendirildikten sonra ocaktan alınır.
- 8Buzdolabında dinlendirilen köfte harcı ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
- 9Köftelere yassı şekil verilir ve önceden yağlanıp kızdırılmış bir ızgara döküm tavada arkalı önlü kızarana kadar pişirilir.
- 10Patlıcan beğendi servis tabaklarına paylaştırılır. Üzerine kızarmış köfteler yerleştirilir.
- 11Dileyen üzerine kızgın yağda yakılmış nane ve kırmızı toz biber gezdirilir.
- 12Tabağa ekşi krema ile son dokunuşlar yapıldıktan sonra servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.