- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Elbasan Tava Tarifi
Tarif
Elbasan Tava Tarifi
Geleneksel bir Arnavut yemeği olan Elbasan Tava, en lezzetli şekilde nasıl pişirilir? Elbasan Tava yaparken nelere dikkat edilmelidir?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 126B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g sıvı yağ
800 g kuzu kol
150 g arpacık soğan
2 diş sarımsak
8 g tuz
2 tutam kekik
2 tutam kuru reyhan
10 g toz kırmızı biber
Terbiyesi için:
3 adet yumurta sarısı
50 g sıvı yağ
80 g un
100 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Terayağı ve sıvı yağını bir tencerede kızdırın, etleri tencereye alın ve yüksek ateşte arkalı önlü mühürleyin.
- 2Etler mühürlendikten sonra arpacık soğan ve ezilmiş sarımsakları ekleyin.
- 32-3 dakika sonra tuz, kekik, kuru reyhan ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- 4Altını kısın, etleriniz iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
- 5Etler pişerken terbiyesini hazırlamaya başlayın. Yoğurt, 3 adet yumurta sarısı, sıvı yağ, un ve suyu bir kapta karıştırın.
- 6Sürenin sonunda pişen etleri ve arpacık soğanları bir fırın kabına dizin.
- 7Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
- 8Terbiye karışımını, fırın kabının içerisindeki etlerin üzerine dökün.
- 9Yemeği fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- 10Elbasan tavanız hazır, afiyet olsun!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.2
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar (6)
Düdüklü kullanmamızı önerir misiniz, doğrusu ben aynı lezzeti alamayız diye düşünüyorum.
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi