- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Kinoalı Enginar Tarifi
Tarif
Kinoalı Enginar Tarifi
Soğuk başlangıç olarak sağlıklı ve bir o kadar lezzetli enginar tarifim sizlerle 🤗 Kinoalı enginar tarifi nasıl yapılır? Kinoalı enginar tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar yapmanın püf noktaları nelerdir?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Haşlama
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 27B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet çanak enginar
1 adet limon
50-60 g kinoa
60 g cranberry (kızılcık)
1 adet olgun avokado
50 g konserve mısır
1 demet dereotu
zeytinyağı
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 11 adet limonun yarısı ile enginarları ovup tencereye alıyoruz. Üzerine limonun diğer yarısını sıkıp 1 su bardağı su ve bir tutam tuz ekleyip haşlamaya bırakıyoruz.
- 2Kinoayı küçük bir tencereye alıp üzerine 2 çay bardağı su ilave edip pişiriyoruz. Pişmiş hali ile 1,5 çay bardağı kadarını kullanıyoruz.
- 3Cranberrylerin üzerine sıcak su ilave edip 5-6 dakika bekletiyoruz.
- 4Avokadoyu küçük küçük doğrayıp büyük bir servis kasesine alıyoruz. Üzerine kinoa, mısır, cranberryleri ilave ediyoruz.
- 5Kıyılmış dereotu, 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- 6Pişen enginarların içlerini kinoa harcı ile dolduruyoruz. Üzerine tekrar zeytinyağı gezdirerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.