Kısık Ateş
Esra Çınar
Esra Çınar

Hakkında

Culinary 🔪

3 yıl önce

Orjinale en yakın Magnolia reçetesi ile adeta New York Magnolia Bakery’e gitmiş kadar olabilirsiniz 🤗
Magnolia
Malzemeler;
✨1 paket vanilyalı puding(hazır)
✨250 gram yoğunlaştırılmış süt
✨2 paket krema(400 ml)
✨1 paket cicibebe
✨Muz,çilek
Yoğunlaştırılmış süt ;
✨1 litre süt
✨300 gram toz şeker
👉🏻Sütü ve şekeri tencereye alıp şekerin tamamı eriyene kadar kısık ateşte,eridikten sonra orta ateşe alıyoruz.Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz arada bir biriken köpüğü alıyoruz.Bu şekilde süt yarı kıvama düşene kadar işleme devam ediyoruz.Süzgeçten geçirip kavanoza aktarıyoruz,kullanıma hazır.
👉🏻Magnolia için; 1 paket vanilyalı pudingi hazırlama talimatına göre ocakta pişiriyoruz,soğumaya bırakıyoruz.
👉🏻Soğuyan pudinge hazırlamış olduğumuz yoğunlaştırılmış sütü ilave edip spatula ile yediriyoruz.
👉🏻Ayrı bir kasede 2 paket kremayı katı hal alana kadar çırpıyoruz.
👉🏻Pudingli+yoğunlaştırılmış sütlü karışımın içerisine katılaşmış kremayı 3 seferde ekleyip,söndürmeden karıştırıyoruz ve kremamızı hazırlıyoruz.
👉🏻Servis bardaklarına cicibebe,muz,krema şeklinde yerleştiriyoruz.
👉🏻En az 4 saat buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun

user feed images
user feed images
3 yıl önce

Tahin soslu profiterol 😋
Profiterolü bir de tahin sosu ile denemeye ne dersiniz ?
Malzemeler ;
✨175 gram un (1 sb 250 ml )
✨150 gram su (1 sb 250 ml)
✨4 adet yumurta ( 260 gram)
✨100 gram tereyağı
✨Bir tutam tuz
👉🏻Suyu,bir tutam tuzu ve tereyağını tencereye alıyoruz.Ocağın altını açıyoruz,tereyağ eriyip kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve unu eleyerek yavaş yavaş ekliyoruz.
👉🏻Ocağın altı kısık olacak şekilde 2-3 dakika kadar alt üst çevirerek karıştırıyoruz.Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
👉🏻Hamur tamamen soğumadan yumurtaları eklemiyoruz.(yumurtaların pişmemesi için)
👉🏻Soğuyan hamura yumurtaları tek tek kırıp iyice çırpıyoruz.Bir adet yumurtayı eklediğimizde iyice karıştırmadan diğerine geçmiyoruz.
👉🏻Önceden ısıtılmış 160 derece fansız fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.(Her fırının işlevi farklı olduğu için ilk 30 dakikadan sonra kontrollü pişirin)
👉🏻Pişen profiterolleri fırının kapağını açıp,soğumaya bırakıyoruz.
Kreması için:
✨500 ml süt
✨1 adet yumurta
✨150 gram şeker
✨3 yemek kaşığı nişasta
✨2 yemek kaşığı tereyağ
✨1 paket vanilin
👉🏻Sütü,şekerin yarısını ve tereyağını ocağa alıyoruz.Kaynatmıyoruz,şeker ve tereyağ eriyip kaynama noktasına gelmeden altını kapatıyoruz.
👉🏻Yumurtayı,kalan şekerin yarısını ve nişastayı ayrı bir kasede çırpıp,ocakta ki sütlü karışıma yavaş yavaş yediriyoruz.Karışımın tekrar altını açıp pişiriyoruz.Göz göz olan krema pişmiş demektir,altını kapatıyoruz.Vanilini ekleyip çırpıyoruz,ılımaya bırakıyoruz.
Üzeri için;
✨Odun ateşinde kavrulmuş tahin
✨Pudra şekeri
✨1 tatlı kaşığı pekmez
✨Kavrulmuş susam
👉🏻Tahini ve pudra şekeri oranını damak tadınıza göre ayarlayıp bir kasede çırpıyoruz.Ardından profiterollerin içlerini krema ile dolduruyoruz ve servis kasesine alıyoruz.
👉🏻Üzerine çırpılmış tahin ve pudra şekeri sosunu gezdiriyoruz.1 tatlı kaşığı pekmez ve en son bir kaç tutam kavrulmuş susam ekleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun

user feed images
user feed images
3 yıl önce

Soğuk başlangıç olarak sağlıklı ve bir o kadar lezzetli enginar tarifim sizlerle 🤗
Kinoalı Enginar
Malzemeler ;
✨5 adet çanak enginar
✨1 adet limon
✨1 çay bardağı kinoa
✨6 yemek kaşığı cranberry
✨1 adet avokado
✨4 yemek kaşığı mısır
✨Bir demet dereotu
✨Zeytinyağ,tuz
👉🏻1 adet limonun yarısı ile enginarları ovup tencereye alıyoruz.Üzerine limonun diğer yarısını sıkıp 1 su bardağı su ve bir tutam tuz ekleyip haşlamaya bırakıyoruz.
👉🏻Kinoayı tencereye alıp üzerine 2 çay bardağı su ilave edip pişiriyoruz.Pişmiş hali ile 1,5 çay bardağı kadarını kullanıyoruz.
👉🏻Cranberrylerin üzerine sıcak su ilave edip 5-6 dakika bekletiyoruz.
👉🏻Avokadoyu küçük küçük doğrayıp büyük bir servis kasesine alıyoruz.Üzerine kinoayı,mısırı,cranberryleri ilave ediyoruz.Dereotunu da kıyıp ekliyoruz.2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyip karıştırıyoruz.
👉🏻Pişen enginarların içlerini kinoa harcı ile dolduruyoruz.Üzerine tekrar zeytinyağı gezdiriyoruz,servis ediyoruz.
Afiyet olsun

user feed images
user feed images