- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Nohutlu Semizotu Mezesi Tarifi
Paylaş
- 49B
- 123
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g haşlanmış nohut
1 demet semizotu
100 g süzme yoğurt
50 ml zeytinyağı
toz kırmızı biber
Nasıl Yapılır?
- 1Nohutlar geceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanır.
- 2Yıkanan semizotları sebze kurutucu veya bez yardımıyla kurutulur ve ince ince doğranır.
- 3Üzerine çırpılmış süzme yoğurt dökülür.
- 4Bir sos tavasına alınan zeytinyağı ve toz kırmızı biber ocakta kızdırılır.
- 5Haşlanmış nohutlar tavaya eklenerek karıştırılır.
- 6Hafif ılınan soslu nohutlar yoğurt ve semizotunun üzerine koyularak servis edilir. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Miyu Deco
Yemek ve Ürün Fotoğrafçısı
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.