- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Haluj Mantısı Tarifi
Tarif
Haluj Mantısı Tarifi
Çerkez mantısını son derece modern bir tabakta sunmak ve enfes tadına varmak için hiç vakit kaybetmeyin. Çerkez (Haluj) mantısı tarifi nasıl yapılır?
120 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 17B
- 74
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet yumurta sarısı
1 kg un
200 ml su
200 g isli çerkez peyniri
50 g bal kabağı
3 kg pancar
tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta sarıları, un ve suyu karıştırarak sert bir hamur elde edin.
- 2İsli peynirleri ezerek kıvam verin.
- 3Rendelenmiş bal kabaklarını peynirli karışıma ilave edin.
- 4Ekşi kremayı çırparak karışımı kabartın.
- 5Soyulmuş pancarları bir robottan geçirin ve suyunun çıkmasını sağlayın.
- 6Çıkarttığınız pancar suyunu bir tavaya alın ve yüksek ateşte çektirin. Koyu bir kıvam elde ettikten sonra ocaktan alın.
- 7Hamuru 2 cm kalınlığında 7x7 cm olacak şekilde açın. İçerisine peynirli harcı ekleyerek şekil verin.
- 8Tuzlu kaynar suda 2 dk blanch ettikten sonra tavada tereyağı ile pişirin.
- 9Ekşi krema ve pancar suyunu Haluj mantısı ile sunun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.