- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi
Tarif
Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan bol fıstıklı bülbül yuvası tarifi nasıl yapılır? Hazır baklava yufkasından hazırlanan bülbül yuvası tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 17B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet baklavalık yufka
250 g toz Antep fıstığı
Şerbeti için:
200 g toz şeker
200 ml su
4-5 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Bir sos tenceresinin içerisine tereyağını alıp yakmadan eritin.
- 2Baklavalık yufkayı tezgaha alın ve tüm yüzeyine bir fırça yardımıyla tereyağı sürün.
- 3Yağlanmış yufkanın üzerine bol toz Antep fıstığı serpin. Dilerseniz dövülmüş ceviz içi de gezdirebilirsiniz.
- 4Ardından diğer baklava yufkasını üzerine yerleştirin ve tekrar her tarafını yağlayıp Antep fıstığı serpin.
- 5Aynı şekilde bir kat daha baklava yufkası yerleştirin ve yağlayın. Tekrar toz Antep fıstığı serpiştirin ve geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarın.
- 6Hazırladığınız rulodan 2 parmak genişliğinde dilimler çıkartın ve cam bir fırın kabına diklemesine dizin.
- 7Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
- 8Bu esnada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için: bir sos tenceresine su, toz şeker ve limon suyunu alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra kaynaması için ocağa alın.
- 9İyice kaynayan şerbeti fırından çıkan bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek tatlıyı soğumaya bırakın.
- 10Dinlenen ve soğuyan tatlıyı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Sıcak tatlıya sıcak şerbet dökün.
*Toz Antep fıstığı yerine dövülmüş ceviz içi de kullanabilirsiniz.
*Hem fıstıklı hem cevizli olarak tatlınızı hazırlayabilirsiniz.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (14)
Iyi günler şefim ben antep fıstığı ve limon suyu sevmiyorum kullanmasam tadında sorun olurmu?
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi