- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Tarif
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Karşınızdaaa kışın en çok aranan ve tüketilen tariflerinden nefis Bal Kabağı Tatlısı! Tencerede kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 119B
- 152
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750-800 g olgun bal kabağı
500 g toz şeker
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
200 ml su
5-6 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Bal kabaklarının çekirdeklerini çıkartıp, yeşil kısımları ve kabuklarını soyduktan sonra 2-3 parmak kalığında doğrayın.
- 2Bol suda yıkadıktan sonra geniş bir tencereye yerleştirin.
- 3Üzerlerini toz şeker ile örterek, çubuk tarçın ve karanfilleri serpiştirin.
- 4Tencerenin kapağı kapalı şekilde en az 4-5 saat şekerin erimesini sağlayın. Bu işlem şekerin kabakla tamamen özleşmesini ve suyunu salmasını sağlayacaktır.
- 5Ardından gerekirse 1 bardak kadar su ve limon suyu ekleyip orta ateşte 45-50 dakika kontrollü pişirin.
- 6Suyunu tamamen çektikten sonra ocaktan alın ve ılınana kadar dinlendirin.
- 7Daha sonra ceviz içi, tahin veya kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Bu tarife su eklemeden fırında pişirerek de çok lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Bunun için fırın tepsisini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıttığınız 200°C fırında 30 dakika pişirin. Ardından üzerinden folyo ve yağlı kağıdı alın. Tekrar 200°C fırında 15 dakika daha pişirin. Soğumasının ardından servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (4)
Şefim fırında pişirmek için üzeri açık mı olacak yoksa folyo ile kapatalım mı ?
Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi