- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Tam Ölçülü Ayva Tatlısı Tarifi
Tarif
Tam Ölçülü Ayva Tatlısı Tarifi
Ağız sulandıran görüntüsü ve tadı ile kış akşamlarına damga vuracak bir tarif. Ayva tatlısı tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Tamamen doğal yöntemlerle hazırlanan lezzetli ayva tatlısının tüm detayları için tıklayın...
70 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 106B
- 131
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet ayva
180 ml su
200 g toz şeker
2 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
yarım adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Ayvaların kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür ve bıçak yardımı ile çekirdekleri çıkarılır. Çıkan çekirdekler pişirme esnasında kullanılmak üzere kenarda bekletilir.
- 2Soyulan ayvalar, bir tencerenin içine yerleştirildikten sonra her bir ayvanın orta kısmına çıkarılan çekirdekler konur.
- 3Üzerine su, toz şeker, vişne suyu, tarçın, karanfil ve limon suyu ilave edilir.
- 4Tencerenin kapağı kapatılır ve ocakta yarım saat kadar pişmeye bırakılır. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirilir. Yaklaşık yarım saatte orada pişmesi sağlanır. (Bunun sebebi daha fazla karamelize olmasını sağlamaktır)
- 5Ayvaların yumuşadığından emin olunur ve soğumaya bırakılır.
- 6Yanına veya üzerine Sütkrem koyarak servis edilir.
Püf Noktası
*Ayvaların pişme süresi, sertliklerine göre farklılık gösterebilir.
*Ayvadan çıkarılan çekirdekler renk alması için kullanılır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?