Kısık Ateş
Tarif

Tam Ölçülü Ayva Tatlısı Tarifi

Ağız sulandıran görüntüsü ve tadı ile kış akşamlarına damga vuracak bir tarif. Ayva tatlısı tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Tamamen doğal yöntemlerle hazırlanan lezzetli ayva tatlısının tüm detayları için tıklayın...
70 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Tam Ölçülü Ayva Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 106B
  • 131
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet ayva
180 ml su
200 g toz şeker
100 ml Pınar Vişne Suyu
Pınar
2 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
yarım adet limon suyu
Pınar Sütkrem
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür ve bıçak yardımı ile çekirdekleri çıkarılır. Çıkan çekirdekler pişirme esnasında kullanılmak üzere kenarda bekletilir.
  • Soyulan ayvalar, bir tencerenin içine yerleştirildikten sonra her bir ayvanın orta kısmına çıkarılan çekirdekler konur.
  • Üzerine su, toz şeker, vişne suyu, tarçın, karanfil ve limon suyu ilave edilir.
  • Tencerenin kapağı kapatılır ve ocakta yarım saat kadar pişmeye bırakılır. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirilir. Yaklaşık yarım saatte orada pişmesi sağlanır. (Bunun sebebi daha fazla karamelize olmasını sağlamaktır)
  • Ayvaların yumuşadığından emin olunur ve soğumaya bırakılır.
  • Yanına veya üzerine Sütkrem koyarak servis edilir.

Püf Noktası

*Ayvaların pişme süresi, sertliklerine göre farklılık gösterebilir.
*Ayvadan çıkarılan çekirdekler renk alması için kullanılır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Cevizli Ev Baklavası Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kaymaklı Şöbiyet Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pasafora Tatlısı Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (1)

FatihYazgan
· 11.04.2020

Eminim lezzetli eminim çok güzel ama Bir ayva tatlısının rengi bu olmamalı :( ayva çekirdeklerini değerlendirelim