- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Cevizli Ev Baklavası Tarifi
Tarif
Cevizli Ev Baklavası Tarifi
Pratik bol cevizli ev baklavası nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet balavalık yufka
300 g ceviz içi
300 ml su
500 g toz şeker
5-6 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için; Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaynayınca altını kısıp limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- 2Bir tavada tereyağını kızdırmadan eritin ve kenarı alın.
- 3Cevizleri çok iri olmayacak şekilde kırın.
- 4Baklavalık yufkayı tezgaha serin. Fırça yardımıyla yufkayı erimiş tereyağı ile yağlayın.
- 5Ardından yufkanın her yerine gelecek şekilde ceviz serpiştirin.
- 6Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin.
- 7Bu işlemi yufkalarınız bitene kadar tekrarlayın.
- 8Tepsiye dizmiş olduğunuz yufkaları 4 cm genişliğinde kesin.
- 9Üzerine her yerine gelecek şekilde tereyağı sürün.
- 10200 derece fırında 35-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
- 11Fırından çıkan sıcak baklavaya, soğutulmuş şerbeti eşit olarak dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın.
- 12Dinlenen cevizli baklavayı dilediğiniz gibi servis edin.
Püf Noktası
*Dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
3.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.