- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Ev Yapımı Şöbiyet Tarifi
Tarif
Ev Yapımı Şöbiyet Tarifi
Baklavalık yufka ile ağızda dağılan ev yapımı şöbiyet tarifi nasıl yapılır? Çıtır çıtır kaymaklı şöbiyet tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? İster cevizli isterseniz de fıstıklı olarak hazırlayabileceğiniz şöbiyet (baklava) tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
75 Dakika
8-10 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 23B
- 102
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 ml su
360 g toz şeker
4-5 damla limon suyu
Kaymaklı İç Harç için:
40 g irmik
1 paket vanilya
100 g kaymak
Baklava için:
22 yaprak taze baklava yufkası
100 g Antep fıstığı veya ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle şerbeti için; su, toz şeker ve limon suyunu bir tencerede 30-35 dk. kaynatın ve soğumaya alın.
- 2Kaymaklı iç harç için; süt, irmik ve vanilyayı ayrı bir tencerede muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Daha sonra soğuması için kenara alın, soğuduktan sonra kaymağı ilave edin.
- 3Baklava için: Bir tavada tereyağını yakmadan kısık ateşte eritin, üzerinde oluşan süt köpüğünü temizleyerek sade yağ elde edin.
- 4Tüm baklava yufkalarını tek tek tezgaha açıp her yerine fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürün ve yufkaları üst üste serin.
- 5Yağlama işlemi bittikten sonra uzun tarafını 6’ya kısa tarafını 5’e bölecek şekilde keserek kareler oluşturun.
- 6Her küçük kare içine 1 tatlı kaşığı kaymaklı iç harçtan koyun, üzerine bir tutam dövülmüş ceviz veya fıstık ekleyin. Yufkayı üçgen şeklinde çok bastırmadan katlayıp bir tepsiye dizin.
- 7Tepsiye dizerken her üçgenin ucu az miktarda açık kalacak şekilde olmasına özen gösterin.
- 8Geri kalan erimiş sade tereyağını hazır olan şöbiyetlerin üzerine dökün.
- 9Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.
- 10Fırından çıkan şöbiyetlerin üzerine, soğuk şerbeti gezdirerek dökün.
- 11Dövülmüş ceviz, toz fıstık, kaymak veya dondurma ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Alınan baklava yufkasının taze olmasına özen gösterilmelidir.
*Yufkaların her yerine gelecek şekilde sade tereyağı sürülmelidir.
*Ilık olan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülmelidir.
*Şerbeti çeken tatlının üzeri streç film yada başka bir şey ile kapatılmamalıdır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.