- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Tarif
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Ağızda dağılan tadı ve nefis şerbetiyle geleneksel Kemalpaşa tatlısı tarifi: Kaymaklı tahinli Kemalpaşa tatlısı tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında şerbet yapmanın püf noktaları nelerdir? Evinizde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz Kemalpaşa tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Tam ölçülü hazır Kemalpaşa tatlısı tarifi için hemen tıklayın!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
30 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 52B
- 45
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
35 adet kuru Kemalpaşa tatlısı (140 g)
700 ml su
500 g toz şeker
5 ml limon suyu
Sunum için:
kaymak
tahin
fındık kırığı
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için bir tencereye suyu ve toz şekeri alın. Şeker eriyene kadar ara ara karıştırarak ısıtın. Limon suyunu da ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın.
- 2Şerbet kaynamaya başladığı zaman içerisine hazır olan Kemalpaşa tatlısını dökün. Ara ara nazikçe alt üst yaparak, 15-20 dakika şerbeti çekinceye kadar pişirin.
- 3Kemalpaşa tatlıları şerbetini güzelce çekip yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve geniş bir servis tabağına alarak soğumaya bırakın.
- 4Soğuduktan sonra tatlıları porsiyonluk servis tabaklarına alın, üzerlerine birer kaşık kaymak ekleyin ve bir tatlı kaşığı yardımıyla tahin dökün, kavrulmuş fındık kırığı serperek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
3.5
11 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.