- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Revani Tarifi
Tarif
Revani Tarifi
En güzel revani tatlısı: tam ölçülü revani tarifi nasıl yapılır? Revani tatlısının malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
50 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 86B
- 191
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
85 g toz şeker
85 g ayçiçek yağı
180 g irmik
150 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilya
Şerbeti için:
400 g toz şeker
750 ml su
5-6 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri bir tencereye aktarın.
- 2Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
- 3Yumurtaları geniş bir kabın içerisine kırın.
- 4Üzerine toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
- 5Ayçiçek yağı, yoğurt ve irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
- 6Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
- 7Yağlanmış borcam veya fırın kabının içerisine revani karışımını dökün.
- 8Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- 9Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
- 10Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyerek porsiyonlayın.
- 11Dilimlenen ılık tatlıya toz Hindistan cevizi ve Antep fıstığı serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınız da damla yayılmıyorsa ideal kıvamına gelmiştir.
*Tatlının daha kabarık gözükmesi için; geniş bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?