Kısık Ateş
Tarif

Revani Tarifi

En güzel revani tatlısı: tam ölçülü revani tarifi nasıl yapılır? Revani tatlısının malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
50 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Revani Tarifi
Paylaş
  • 86B
  • 191
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
85 g toz şeker
85 g ayçiçek yağı
240 g Pınar Yoğurt
Pınar
180 g irmik
150 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilya
Şerbeti için:
400 g toz şeker
750 ml su
5-6 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri bir tencereye aktarın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
  • Yumurtaları geniş bir kabın içerisine kırın.
  • Üzerine toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Ayçiçek yağı, yoğurt ve irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
  • Yağlanmış borcam veya fırın kabının içerisine revani karışımını dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
  • Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyerek porsiyonlayın.
  • Dilimlenen ılık tatlıya toz Hindistan cevizi ve Antep fıstığı serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınız da damla yayılmıyorsa ideal kıvamına gelmiştir.
*Tatlının daha kabarık gözükmesi için; geniş bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kaymaklı Şöbiyet Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
17B Görüntüleme
Cevizli Ev Baklavası Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Pratik Fındıklı Baklava Tarifi
9B Görüntüleme

Yorumlar (6)

NerminŞenoğlu
· 24.05.2020

Tarifi uyguladım, ölçüler birebir tutuyor, çok leziz oldu 💯🌺

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 24.05.2020

Ellerinize sağlık afiyet olsun 😊🙏

Meltem Taran
· 02.06.2020

Ellerinize saglik ölcüler keskebardakla olsa gr cok zor

Melih Yıldırım
· 03.06.2020

Malzeme listesinin üzerinde yer alan ölçü birimleri dönüştürme tablosuna tıklayarak bardak ve kaşık ölçülerine çevirebilirsiniz. Elinize sağlık.

Berfin Yalılı
· 22.12.2020

Gram biraz bana karışık geldi

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 22.12.2020

Ölçü birimleri dönüştürme tablomuzdan yararlanabilirsiniz. Ama benim önerim küçük bir mutfak tartısı edinmeniz, böylelikle her tarifi en doğru şekilde uygulayabilirsiniz 🙏🤩🤗