- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
Ekşi kremalı turp otu tarifi nasıl yapılır? Ekşi kremalı turp otu yapmanın püf noktaları nelerdir? Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz enfes turp otu tarifi!
20 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tava
Paylaş
- 16B
- 90
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g susam
40 g file badem
10 ml zeytinyağı
1 diş sarımsak
yarım adet kuru soğan
10 ml soya sosu
200 g haşlanmış turp otu
1 tutam karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tavada susam ve file bademleri renk alana kadar kavurup ocaktan alın.
- 2Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış sarımsak ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- 3Kavrulan soğanlara ekşi krema ve soya sosunu ekleyip karıştırın.
- 4Hafif kaynadıktan sonra haşlanmış turp otlarını ilave edin, bir tutam karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın.
- 5Güzel bir servis tabağına aldığınız ekşi kremalı turp otunu, kavrulmuş susam ve file bademlerle süsleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Serkan Çakır
Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.