- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı kinoalı enginar tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir Ege mutfağı klasiğidir. Bu tarif, enginarın hafif ve ferahlatıcı lezzetini, kinoanın besleyici özellikleriyle birleştirerek sofralarınıza sunuyor. İçerdiği taze otlar ve narenciye aromalarıyla, özellikle bahar ve yaz aylarında harika bir yemek seçeneği oluyor. Şimdi gelin, bu enfes lezzete sahip enginar tarifinin tüm detaylarına birlikte göz atalım...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 3B
- 36
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Enginar için:
5 adet çanak enginar
taze çiriş otu
1 adet limonun kabuğu
2-3 dal taze kekik
1 adet limonun suyu
200 ml su
10 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
İç Harcı için:
100 g kırmızı kinoa
1/2 demet çiriş otu
3-4 adet kuşkonmaz
8-10 adet ince dilimlenmiş kabuksuz portakal
15-20 ml zeytinyağı
1-2 tutam tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencereye çanak enginarları yerleştirin. Her birinin üzerine birer tutam çiriş otu, limon kabuğu, taze kekik, limon suyu, su, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- 2Bu esnada, 100 g kinoayı 200 ml sıcak suda yaklaşık 20 dakika haşlayın ve süzülmesi için kenara alın.
- 3Çiriş otunun sap kısımlarını ayıklayıp yıkayın. İri iri doğrayın. Kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın, ardından soğuk suya alın ve süzülmesi için bekletin.
- 4Kuşkonmazları yıkayın, sert kısımlarını kesin. Kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın, soğuk suya alın ve ardından küçük küpler halinde doğrayın.
- 5Daha sonra hepsini bir karıştırma kabında birleştirin. İçine dilimlenmiş portakal, zeytinyağı ve tuz ilave edip güzelce karıştırın.
- 6Enginarlar piştikten sonra ocaktan alın. İç kısımlarına kinoalı karışımı eşit şekilde pay edin.
- 7Servis etmeden hemen önce üzerlerine bir miktar zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirin. Taze kekik yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Çiriş otu yerine pırasa sapı kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.