- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Ekşi Kremalı Makarna Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Makarna Tarifi
Taze fesleğenli, bol kremalı ve peynirli makarna tarifi nasıl yapılır? Ekşi kremalı enfes makarna yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 22B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g makarna
2 diş sarımsak
50 g un
4-5 yaprak taze fesleğen
tuz&karabiber
100 g toz parmesan peyniri
Nasıl Yapılır?
- 1Orta boy bir tencerede, makarnayı üzerini geçecek kadar bol tuzlu suda 7-8 dk. haşlayın.
- 2Sosu için: tereyağını eritin, kıyılmış sarımsakları soteleyin. Ardından unu ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
- 3Ekşi krema, krema ve ince kıyılmış taze fesleğenleri ekleyip karıştırarak kaynama noktasına getirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- 4Haşlanan makarnayı süzdükten sonra bu sosla harmanlayın, ocakta makarnayla birlikte sosu çektirin.
- 5Daha sonra parmesan peynirini ilave edip güzelce karıştırın.
- 6Güzel bir servis tabağına aldığınız makarnayı taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.