Kısık Ateş
Tarif

Adaçaylı Penne Tarifi

Taze ada çayı yapraklı makarna tarifi nasıl yapılır? Bol peynirli penne makarna tarifi için videomuzu izlemeyi unutmatyın!
30 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 18B
  • 93
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g penne makarna
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml Abalı Ayçiçek Yağı
2 diş sarımsak
7-8 yaprak taze ada çayı
200 ml haşlanmış makarna suyu
100 g toz parmesan peyniri
Üzeri için:
taze çekilmiş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencerede, makarnaları üzerini geçecek kadar bol tuzlu suda 7-8 dk. haşlayın.
  • Haşlandıktan sonra makarna suyundan 1 su bardağı kenara ayırın.
  • Geniş bir tavada tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Doğranmış sarımsakları ve ada çayı yapraklarını ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Ardından kenara ayırdığınız haşlama suyunu içine ilave edin.
  • Makarnaları süzdükten sonra tavaya alın ve sos kıvamı alana kadar çektirin.
  • Üzerine toz parmesan peyniri ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Makarna ve sosun karışmasını, kaşık kullanmadan tavayı sallayarak sağlayın.
  • Servis etmeden önce üzerine taze çekilmiş karabiber serpmeyi unutmayın.

Püf Noktası

*Tarifi videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Keşli Cevizli Erişte Tarifi
17B Görüntüleme
volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
Köri Soslu Makarna Tarifi
approved
30 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Girit Ezmeli Soğuk Makarna Tarifi
8B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Ece Yörükoğlu
· 02.03.2024

Çay olan adaçayı kullanılabilir mi yoksa taze olan mı olmak zorunda

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 07.03.2024

Taze olan adaçayı kullanmanızı öneririm 😊🙏