- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Keşli Cevizli Erişte Tarifi
Tarif
Keşli Cevizli Erişte Tarifi
Taze erişte hamurundan Keşli Cevizli Erişte tarifi nasıl yapılır? Tereyağlı, bol peynirli ve cevizli erişte yapmanın püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
1 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 17B
- 64
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g taze erişte makarnası
10 ml zeytinyağı
20 g keş peyniri, ufalanmış
20 g ceviz içi, iri doğranmış
tuz
karabiber
pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Taze erişteyi geniş bir tencerede bol tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayın. Ardından bir süzgece alıp, yapışmaması için az miktarda zeytinyağı ile karıştırın.
- 2Ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Keş peynirini içine ekleyip güzelce kavurun hafif kahverengi bir renk aldığında cevizleri ilave edin.
- 3Kokusu çıkan peynirli harca haşlanmış makarnayı ilave edin. Varsa makarna suyundan biraz ekleyerek güzelce harmanlayın.
- 4Keş peyniri tuzlu olduğundan tadını kontrol ederek; tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?