EV YAPIMI SUCUK
2 kg orta yağlı dana kıyma
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı tozbiber
2 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kekik
NOT: arzu ederseniz aktardan sucuk baharatı alıp kullanabilirsiniz bu baharatların yerine
Kıymanın yarısını tekrar varsa kıyma makinesindeyada kasabimizda kinci kez çektirelim. Sarımsaklari kıymanın üzerine rendeleyelim diğer baharatlarında ekleyip kıymanın tek cekilmis diğer yarısını da ilave edelim iyice yoguralim.Bir gece dolapta bekletelim. Dolaptan çıkaralım tekrar yogurup portakal büyüklüğünde parçalara bölelim. Büyük boy buzdolabı poşetine saralım içinde boşluk kalmayacak şekilde kenarlarından bağlayalım dondurucu ya yerleştirelim. Kullanacağımız zaman çıkaralım buzlu şekilde dilimleyelim ve pişirelim.
Tüm Gastro şeflerinin ve mutfak personellerinin- 20 EKİM ŞEFLER GÜNÜ KUTLU OLSUN👨🍳🔪
AVAKADO SOS(50 PAX)
400gr . avakado(2 adet)
500gr . mayonez
10cl kanyak
10cl beyaz şarap
20gr . şeker
10gr . bal
“Yemek yapmak, bir şefin hayal gücünü gerçeğe dönüştürdüğü bir yolculuktur.”ve bir okyanustursonu gelmez