- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Çıtır Cheesecake Tarifi
Tarif
Çıtır Cheesecake Tarifi
Böğürtlen soslu çıtır cheesecake lezzetine hazır olun! Eğer özel günlerde veya davet sofralarında sunabileceğiniz şık bir tarif arıyorsanız, bu lezzetli tarifin yapılışına mutlaka göz atmalısınız. Krema dolgulu çıtır cheesecake yapmanın tüm detayları için hemen tıklayın ve lezzet dolu bir deneyimin tadını çıkarın.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 3B
- 20
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Sosu için:
100 g böğürtlen
1/2 adet limon suyu
40 g toz şeker
Tabanı için:
7 adet taze baklava yufkası
Kreması için:
25 g pudra şekeri
50 g Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak sos malzemelerinin tamamını tencereye alın ve kaynayana kadar ocakta pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve sosu soğumaya bırakın.
- 2Tabanı için baklava yufkalarını eritilmiş tereyağı ile her kat olacak şekilde yağlayın. Çember ile yuvarlak şekillerde 8 parça kesin. Parçaları tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 150°C fırında 15 dakika pişirin.
- 3Kreması için choco labne, krema, pudra şekeri ve Antep fıstığını bir kapta karıştırın. Soğuması için 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- 4Servis tabağına bir kat baklava yufkası bir kat krema olacak şekilde kat kat dizin.
- 5En üstüne de hazırladığınız böğürtlen sosunu gezdirin ve isteğe bağlı olarak pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.