- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Hurmalı Cheesecake Tarifi
Tarif
Hurmalı Cheesecake Tarifi
Cheesecake sevenlere nefis bir öneri! Hurmalı cheesecake tarifi nasıl yapılır? Hurmalı cheesecake yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 19B
- 146
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g süzme yoğurt
100 g çekirdeksiz hurma
1 paket vanilya
200 g toz şeker
3 adet yumurta
Tabanı için: 1.5 paket yulaflı bisküvi
Nasıl Yapılır?
- 1Tabanı için: Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alın. Üzerinde oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyip bir karışım elde edin. Hazır olan karışımı kelepçeli bir kalıbın tabanına yerleştirin, üzerine elinizle bastırarak düzleştirin.
- 2Bir kapta krema, süzme yoğurt ve iri parçalar halinde doğranmış hurmaların bir kısmını karıştırın. Üzerine vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazır olan karışımı bisküvili tabanın üzerine yayın.
- 3Ayrı bir kapta labne, toz şeker ve üç adet yumurtayı çırpın ve son olarak hazırlanan karışımı kelepçeli kalıba alın ve üzerini düzleştirin.
- 4Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlıyı soğumaya bırakın. Kalan hurmayı püre haline getirin ve soğuyan tatlının üzerini hurma püresiyle süsleyin.
- 5Kalıptan çıkarıp dilimledikten sonra servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar (4)
Labneli karışım ve yoğurtlu karışım ayrı ayrı mı dökülecek? Ayrı bir kapta birleştirilmeyecek mi?
Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi