Kısık Ateş
Tarif

Hurmalı Cheesecake Tarifi

Cheesecake sevenlere nefis bir öneri! Hurmalı cheesecake tarifi nasıl yapılır? Hurmalı cheesecake yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Hurmalı Cheesecake Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 146
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 ml Pınar Krema
Pınar
300 g süzme yoğurt
100 g çekirdeksiz hurma
1 paket vanilya
500 g Pınar Labne
Pınar
200 g toz şeker
3 adet yumurta
Tabanı için: 1.5 paket yulaflı bisküvi
Tabanı için: 100 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için: Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alın. Üzerinde oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyip bir karışım elde edin. Hazır olan karışımı kelepçeli bir kalıbın tabanına yerleştirin, üzerine elinizle bastırarak düzleştirin.
  • Bir kapta krema, süzme yoğurt ve iri parçalar halinde doğranmış hurmaların bir kısmını karıştırın. Üzerine vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazır olan karışımı bisküvili tabanın üzerine yayın.
  • Ayrı bir kapta labne, toz şeker ve üç adet yumurtayı çırpın ve son olarak hazırlanan karışımı kelepçeli kalıba alın ve üzerini düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlıyı soğumaya bırakın. Kalan hurmayı püre haline getirin ve soğuyan tatlının üzerini hurma püresiyle süsleyin.
  • Kalıptan çıkarıp dilimledikten sonra servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kavanozda San Sebastian Cheesecake Tarifi
36B Görüntüleme
Frambuazlı Cheesecake Tarifi
120 Dakika
1 Kişilik
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dağ Meyveli Cheesecake Tarifi
80 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Çiğdem Erdemli
· 06.09.2021

Tereyag ve yulaflı bisküvi malzeme listesinde yazilmamis miktarı ne kadar olucak

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 06.09.2021

Merhaba, sistemsel bir hata oldu sanırım. 1.5 paket yulaflı bisküvi, 100 gr oda sıcaklığında tereyağı. Kolay gelsin 😊👏

Nehir Aydoğan
· 14.05.2024

Labneli karışım ve yoğurtlu karışım ayrı ayrı mı dökülecek? Ayrı bir kapta birleştirilmeyecek mi?

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 14.05.2024

Merhaba, iki şekilde de yapabilirsiniz. Ancak iki karışımı birleştirerek yapacaksanız hurmaları son anda ekleyin. Homojen bir karışım olmasına dikkat edin🪄 Şimdiden elinize sağlık👏🏻😇