- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Frambuazlı Cheesecake Tarifi
Tarif
Frambuazlı Cheesecake Tarifi
Zahmetli yapım aşamalarından uzak, leziz mi leziz bir cheesecake tarifi daha sizlerle...
120 Dakika
1 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 62
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
210 g toz şeker
2 adet yumurta
20 g un
250 g böğürtlen
100 g toz şeker
2 g limon suyu
20 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Oda sıcaklığındaki tereyağı ile 210 g toz şekeri homojen hale gelene kadar palet çırpma teli ile çırpın.
- 2Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
- 3Ardından labneyi ekleyip çırpmaya devam edin.
- 4Krema ve unu ayrı bir yerde birleştirin ve hazırlamış olduğunuz karışımın içerisine ekleyerek karıştırın.
- 5Bu karışımı süzerek 8 cm'lik cheesecake kalıbına dökün.
- 6Fırın tepsisine soğuk su ekleyin, hazırladığınız cheesecakei içerisine oturtun ve 90 derecelik fırında 1 saat 30 dakika pişirin.
- 7Böğürtlen sosu için: bir tencerinin içerisine böğürtlenleri koyun üzerine 100 g toz şekeri ekleyip ocağa alın. İçerisine su ve limon suyunu ekleyip kaynatın. Kıvam alan sosu süzün.
- 8Tabaklama için: sosu yemek kaşığı yardımı ile tabağa yayın. Üzerine cheesecake'i çemberinden çıkarıp yerleştirin ve arzu ettiğiniz meyveler ile süsleyin.
Püf Noktası
*8 cm'lik kalıp kullanılması uygundur!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?