Kısık Ateş
Tarif

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Zahmetli yapım aşamalarından uzak, leziz mi leziz bir cheesecake tarifi daha sizlerle...
120 Dakika
1 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Frambuazlı Cheesecake Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 62
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Labne
Pınar
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
210 g toz şeker
2 adet yumurta
20 g un
60 g Pınar Krema
Pınar
250 g böğürtlen
100 g toz şeker
2 g limon suyu
20 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile 210 g toz şekeri homojen hale gelene kadar palet çırpma teli ile çırpın.
  • Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ardından labneyi ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Krema ve unu ayrı bir yerde birleştirin ve hazırlamış olduğunuz karışımın içerisine ekleyerek karıştırın.
  • Bu karışımı süzerek 8 cm'lik cheesecake kalıbına dökün.
  • Fırın tepsisine soğuk su ekleyin, hazırladığınız cheesecakei içerisine oturtun ve 90 derecelik fırında 1 saat 30 dakika pişirin.
  • Böğürtlen sosu için: bir tencerinin içerisine böğürtlenleri koyun üzerine 100 g toz şekeri ekleyip ocağa alın. İçerisine su ve limon suyunu ekleyip kaynatın. Kıvam alan sosu süzün.
  • Tabaklama için: sosu yemek kaşığı yardımı ile tabağa yayın. Üzerine cheesecake'i çemberinden çıkarıp yerleştirin ve arzu ettiğiniz meyveler ile süsleyin.

Püf Noktası

*8 cm'lik kalıp kullanılması uygundur!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Karpuzlu Cheesecake Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
8B Görüntüleme
Choco Labne ve Kestaneli Cheesecake Tarifi
12B Görüntüleme
Orijinal San Sebastian Cheesecake Tarifi
46B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Aysun Akar
· 31.10.2021

Merhaba labne yerine mascarpone kullansak olur mu? Yine 500 gram mi olmalı?