- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Choco Labne ve Kestaneli Cheesecake Tarifi
Tarif
Choco Labne ve Kestaneli Cheesecake Tarifi
Pınar Choco Labne ile yapılan enfes tariflerden bir tanesi!
180 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 12B
- 76
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g pudra şekeri
30 g esmer şeker
6 adet yumurta
50 g un
400 g bitter çikolata
500 g kestane püresi
Tabanı için:
250 g oreo bisküvi
Nasıl Yapılır?
- 1Choco labne ve pudra şekeri mikser makinesinde düşük ayarda karıştırılmaya başlanır. Sırasıyla; esmer şeker, tek tek olacak şekilde 6 yumurta ve krema ilave edilir. Tüm karışım birbirine yedirilir.
- 2Ayrı bir kapta süt ve un karıştırılır. Tel süzgeçten süzülür ve cheesecake harcına eklenir.
- 3Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata da harca eklenir ve spatulayla karıştırılır.
- 4Cheesecake tabanı için; tereyağı ocakta eritilir ve ufalanmış bisküviler üzerine dökülür. İyice karıştırıldıktan sonra kenara alınır.
- 520 cm'lik cheesecake çemberinin altı kısmı önce streç sonra folyo ile kapatılır. Bisküvili harç, taban kısmına yayılacak şekilde dökülür.
- 6Üzerine ilk olarak cheesecake harcının yarısı dökülür. Kestane püresi harca eklenir. Kalan yarım harç eklenir.
- 7Çok az su koyulmuş fırın tepsisine alınır. Taş taban fırında üst 170, alt 150 derece olacak şekilde yaklaşık 160 dk. pişirilir.
- 8Pişen cheesecake soğumaya alınır ve en az 8 saat dinlenmesi sağlanır. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Taş fırın harici bir fırında pişirmek için; önceden ısıtılmış 160 derecede yaklaşık 80 dakika pişirilir.
- 20 cm'lik cheesecake kalıbı kullanılması uygundur!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.