Kısık Ateş
Tarif

Karpuzlu Cheesecake Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan Karpuz! 🍉 Bu güzel meyve ile ferahlamaya hazır mısınız? Karpuzla yapılabileceğiniz hafif bir tatlı önerisi: Karpuzlu cheesecake tarifi nasıl yapılır? Karpuzlu pişmeyen cheesecake tarifi nasıl yapılır? Karpuz soslu cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Tüm detaylarıyla pratik karpuzlu cheesecake tarifi.
50 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
  • 8B
  • 48
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
50 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
Harcı için:
750 g Pınar Labne
Pınar
170 g pudra şekeri
200 ml Pınar Krema, soğuk
Pınar
10-12 damla limon suyu
Karpuz Sosu için:
3 büyük dilim karpuz
40 g pudra şekeri
30 g mısır nişastası
60 ml soğuk su

Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için: Bisküvileri küçük parçalar haline gelene kadar ezin. Eritilmiş tereyağını üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
  • Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 23 cm’lik cheesecake kalıba bisküvi harcını dökün, güzelce yayın ve iyice düzleştirin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
  • Cheesecake Harcı için: Suyu süzülmüş labne peyniri ve pudra şekerini geniş bir kaba alıp, mikserle çırpın. Soğuk krema ve limon suyunu ilave edip, yüksek devirde pürüzsüz kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Krema kıvamına gelince, kelepçeli kek kalıbında bulunan bisküvi katı üzerine karışımı eşit olarak yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra, buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin.
  • Karpuz Sosu için: Karpuzu kabuklarından ayırıp bir mutfak robotunda püre haline getirin, ardından küçük bir sos tenceresine süzün. Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın, ısınmaya başlayan sosa pudra şekerini ekleyip çırpın. Bu esnada ayrı bir kapta mısır nişastası ve soğuk suyu çırparak açın, kaynayan sosa ilave edin. Kısık ateşte hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Hazır olan karpuz sosunu ocaktan alıp sürekli karıştırarak tamamen soğutun.
  • Dolapta soğumakta olan cheesecake'i dışarı alın. Üzerini ikinci bir kat olarak karpuz sosla kaplayın. Soğuması için yeniden buzdolabına kaldırın.
  • Tamamen soğuyan cheesecake'i temiz bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çilekli Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Keçiboynuzlu Cheesecake Tarifi
40 Dakika
8-10 Kişilik
16B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Böğürtlenli Raw Cheesecake Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 15.08.2023

Ellerine sağlık şefim, tadı nasıl ben beğenir miyim acaba ☺️👩‍🍳

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 16.08.2023

Gayet güzel beğenirsin umarım 👍😀