- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Çilekli Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
Tarif
Çilekli Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
Yemeye doyamayacağınız ev yapımı çilekli cheesecake tarifi nasıl yapılır? Pratik yapımıyla meyveli cheesecake malzemeleri ve püf noktaları için hemen tıklayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 14B
- 64
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 yaprak jelatin
1/2 adet limon kabuğu
1/2 adet portakal kabuğu
100 g toz şeker
100 g burçak bisküvi
300 g taze çilek
Nasıl Yapılır?
- 1Jelatin yapraklarını soğuk suyun içinde yumuşatın.
- 2Bir kabın içerisine limon ve portakal kabuklarını rendeleyin. Rendelediğiniz kabukları toz şeker ile birbirine yedirin.
- 3Ayrı bir kapta; sırayla süt, krema ve pınar beyazı çırpın.
- 4Çırptığınız karışımın içerisine şekerli karışımı ilave edin. Yumuşayan jelatinleri de sudan çıkartıp içine ekleyin ve karıştırın.
- 5Bisküvileri kırıp güzelce ezin. Dilerseniz robottan çekin. Erittiğiniz tereyağını ezdiğiniz bisküvilerin üzerine döküp elinizle yoğurun.
- 614 cm’lik cheesecake kalıbının alt kısmını yağlı kağıt ile kenarlarından sıkıca kapatarak sarın. Hazırladığınız bisküvili karışımı döküp 2’cm kalındığında bir taban oluşturun.
- 7Bu tabanın üzerine hazırladığınız cheesecake karışımını döküp dondurucuda en az 3 saat bekletin.
- 83 saatin sonunda dondurucudan çıkardığınız cheesecake’i kalıbından dikkatlice çıkarın.
- 9Çilekleri yıkayıp ince ince dilimleyin ve cheesecake’in üzerini süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Püf Noktası
*14 cm'lik çember kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.