- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Dağ Meyveli Cheesecake Tarifi
Tarif
Dağ Meyveli Cheesecake Tarifi
Foodinlife Patisserie dergisinden; Cheesecake'in taze dağ meyveleriyle muhteşem uyumu...
80 Dakika
2-4 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 55
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
45 g toz şeker
45 g yumurta
110 g beyaz çikolata
10 g un
5 g nişasta
65 g ufalanmış yulaflı kurabiye (tabanı için)
40 g frambuaz
40 g vişne
40 g böğürtlen
40 g çilek
50 g toz şeker
10 g nişasta
Nasıl Yapılır?
- 1Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip ısıtılmış sütün içine karıştırınız.
- 2Krem peynir, ekşi krema ve toz şekeri kabartmadan karıştırınız.
- 3Bu karışıma yumurtayı yavaş şekilde ilave ediniz.
- 4Un ve nişastayı da ekleyip tüm malzemeyle beraber karıştırınız.
- 5Ufalanmış yulaflı kurabiye ile eritilmiş tereyağını harmanlayıp 14 cm'lik cheesecake kalıbınızın alt tabanını bu karışımla kaplayınız.
- 6Daha sonra üzerine hazırlanan karışımı kalıba döküp buharlı fırında 140 C° 55-60 dk. pişiriniz.
- 7Ayrı bir tencereye tüm meyve malzemelerini koyunuz, yarım çay bardağı kadar su ile nişastayı da karıştırıp tencereye dökünüz. Hepsini 5 dakika kaynattıktan sonra soğumaya alınız.
- 8Cheesecake'i soğuduktan sonra porsiyonlayıp servis tabağına alınız.
- 9Üzerini dağ meyveleri sosunu ekleyip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*14 cm'lik cheesecake kalıbı kullanabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.