Kısık Ateş
Tarif

Ahududu Soslu Cheesecake Tarifi

İştah açıcı sosu ile muhteşem bir cheesecake tarifi... Ahududulu cheesecake tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
8-10 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Ahududu Soslu Cheesecake Tarifi
Paylaş
  • 26B
  • 249
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g Pınar Labne
Pınar
90 g Pınar Tereyağı
Pınar
315 g toz şeker
3 adet yumurta
30 g un
90 g Pınar Krema
Pınar
Tabanı için:
225 g petibör bisküvi
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
Sosu için:
500 g ahududu
150 g toz şeker
3-4 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve şekeri homojen hale gelene kadar mikser makinesinde palet uçla çırpın.
  • Ardından yumurtayı tek tek ekleyerek karıştırın.
  • Labneyi ve kremayı da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Son olarak unu ekleyin, karıştırın.
  • Tabanı için; tereyağını eritin. Bisküvileri robotta toz haline getirerek çekin. Eritilmiş tereyağı ile bisküvileri harmanlayın.
  • Sos için; Ahududuyu tencereye koyun. Üzerine şekeri ekleyin ve ocağa alın. Ara sıra üzerinde biriken köpüğü kevgir yardımıyla temizleyin. Kaynadıktan sonra 3-4 damla limon ekleyin ve kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  • 26 cm’lik tabanlı çemberi sprey yağ ile yağlayın. Eğer sprey yağınız yoksa sıvı yağı fırça yardımı ile kalıbın her yerini ince şekilde yağlayın, fazla yağını süzdürün. Eğer tabanlı çember kullanmayacaksanız, kullanacağınız kalıbın kenarlarını yağlayın, yağlı kağıdın üstüne çemberi oturtun, kenarlarını kıvırın. Kullanacağınız çemberin altını streç folyo ile kaplayın.
  • Hazırladığınız taban malzemesini kalıba koyun ve üzerine baskı uygulayarak sıkıştırın.
  • Üzerine ahududu sosun bir kısmını ekleyin. Sosu eklerken kenarlarına çok taşırmamaya dikkat edin.
  • Ardından hazırladığınız harcı süzerek kalıba ilave edin. Son olarak ahududu sosun kalanını kaşık yardımıyla harcın üzerine ekleyerek şekiller verin.
  • Kalıbı çok az su konulmuş fırın tepsisine yerleştirin benmari usulü önceden ısıtılmış 90 derecede fırında 1,30 saat pişirin.
  • Pişen cheesecake'i fırından çıkarın, 6-8 saat buzdolabında dinlendirerek servis edin.

Püf Noktası

*26'cmlik cheesecake kalıbı kullanabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Choco Labne ve Kestaneli Cheesecake Tarifi
12B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Böğürtlenli Raw Cheesecake Tarifi
19B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kavanozda Cheesecake Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar (10)

ÖzgeUğur
· 10.04.2020

Ellerinize sağlık harika görünüyor 😍

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 10.04.2020

Teşekkür ediyorum 🤗 Umarım Sizlerde denersiniz.

İnci Dinek
· 10.04.2020

Frambuazlı her pastayı yerim dayanamam mütış gozukuyor şefim sef tiremisu paylasirsaniz sevinirim 👍👩‍🍳🤗

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 13.04.2020

Selam İnci,Tiremisu daha önce paylaştık. Kısık Ateş arama motoruna yazarsan çıkacaktır. Sevgiler,

Zlby Aksy
· 14.04.2020

Merhaba, dondurulmuş frambuaz kullansam olur mu acaba ?

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 15.04.2020

Merhaba, tabii ki kullanabilirsin. Çok bekletmeden kullanmanı öneriyorum sulanma yapmasın.