- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Kavanozda San Sebastian Cheesecake Tarifi
Kavanozda San Sebastian Cheesecake Tarifi
- 36B
- 252
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 250°C’ye ayarlayın.
- 2Pınar Beyazı, geniş bir karıştırma kabında düşük devirde homojen kıvam alana kadar çırpın.
- 3Üzerine un ve pudra şekerini ilave edip 2 dakika daha karıştırın.
- 4Ardından ekşi krema, krema ve sütü ilave edin ve tekrar karıştırın.
- 5En son aşama olarak 4 adet taze yumurtayı, 1-2 damla vanilya özütünü ekleyip çok fazla çırpma işlemi yapmadan homojen hale getirin.
- 6Hazır olan harcı tel süzgeçten geçirerek havalanmasını ve varsa yabancı madde (yumurta kabuğu, peynir tortusu vs.) arınmasını sağlayın.
- 7Daha sonra sterilize edilmiş 330 cc’lik kavanozlara 190’ar gr olacak şekilde hazırladığınız harçtan koyun.
- 8Bütün kavanozları bir tepsiye alın ve fırına verin.
- 9Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika, önceden ısıtılmış 250°C’de pişirin.
- 10Pişen tatlıyı oda ısısında en az 2 saat dinlendirin.
- 11Daha sonra buzdolabına kaldırabilir, en az 4 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
- 12İyice soğuyan tatlıların kapaklarını kapatıp, 3 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Frambuazlı San Sebastian Cheesecake yapmak için; 350 gr donuk frambuazı hazır olan harca en son ekleyip pişirebilirsiniz.
*Her fırında derece ve dakika değişiklik gösterdiği için kontrollü pişirmeye özen gösterin.
*330 cc kavanozlardan 10-12 porsiyon çıkmaktadır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar (13)
Ben birebir uyguladım fakat aşırı yumurta koktu yüksek ısıda az piştiği için olabilir mi?
Merhaba Ebru,Tarifi çok uzun zamandır uyguluyorum ve yüksek ısıda pişiriyorum asla yumurta kokusu olmadı.Yumurta sayısı az reçete içinde.Çok hassas isen yumurtaya vanilya oranını arttırabilirsin.
Vanilya özütü ekledim bu arada sıcakken kokuyor bi gece dolapta beklettim enfes oldu teşekkürler tekrar