Çıtır Cheescake
4 kişilik
Malzemeler;
1 paket pınar chocolabne
60 gr pınar krema
25 gr pudra şekeri
45 gr Antep fıstığı
Sos için;
100 gr böğürtlen
Yarım limon suyu
8 gr pınar tereyağ
40 gr şeker
Taban için;
7 adet baklava yufkası
50 gr pınar tereyağ
Yapılışı;
•İlk olarak sos malzemeleri tencereye alınır ve kaynayana kadar ocakta pişirilir. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
•Baklava yufkaları ocakta eritilen tereyağı ile her kat olacak şekilde yağlanır.Çember ile yuvarlak şekillerde 8 parça kesilir.Parçalar tepsiye dizilir ve 150 derece fırında 15 dakika pişirilir.
•Kreması için chocolabne,krema,pudra şekeri ve Antep fıstığı bir kapta karıştırılır.Soğuması için 1 saat buzdolabında bekletilir.
•Tabakta bir yufka bir krema olacak şekilde kat kat dizilir.Böğürtlen sos ve pudra şekeri ile servis edilir.