- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Cevizli Sütlü Kadayıf Tarifi
Tarif
Cevizli Sütlü Kadayıf Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan cevizli sütlü (fincan) kadayıf tarifi, nasıl yapılır? Kolay kadayıf tarifi için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 26B
- 93
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze tel kadayıf
200 g iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
400 g toz şeker
500 ml su
4-5 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Tel kadayıfı tezgaha yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı dökün ve yavaş yavaş yağı kadayıfa karıştırarak yedirin. Kadayıfın her yerine yağın bulaştığına emin olun. Bu işlemi yaparken kadayıfları parçalamayın, uzun şeritlerin kalmasına dikkat edin.
- 2Kadayıfları uzun halde bir kase veya fincana kenarlardan sarkacak şekilde serin. Kadayıfların ortasını bastırın ve iri çekilmiş cevizlerden koyup yanlardan kadayıfları ortaya doğru kapatın. Üstünü elinizle güzelce bastırın.
- 3Geniş bir fırın kabını eritilmiş tereyağı ile yağladıktan sonra bohça şeklini verdiğiniz kadayıfları aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.
- 4Şerbeti için: bir tencereyi ocağa koyun, içine toz şeker, su ve limon suyu ekleyip ocağı yakın. Biraz karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. İlk sıcağı gittikten sonra şerbete sütünü döküp karıştırın. Hazır olan sütlü şerbeti ılıması için kenarda bekletin.
- 5Kadayıf tepsisini fırına alın, önceden ısıtılmış 200°C’de renk alıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
- 6Fırından çıkan kadayıfların üzerine ılık olan şerbeti döküp dinlenmeye bırakın.
- 7Şerbetini çeken kadayıfları ceviz, badem, Antep fıstığı veya kaymak ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?