- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Halka Tatlısı Tarifi
Tarif
Halka Tatlısı Tarifi
En güzel halka tatlısı nasıl yapılır? Halka tatlısının püf noktaları nedir?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 146B
- 156
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
650 g toz şeker
600 ml su
1/2 adet limon suyu
Hamuru için:
2 adet yumurta
140 ml sıvı yağ
320 g un
5 g kabartma tozu
180 g irmik
Kızartmak için:
ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için; bir tencere içerisine toz şeker ve suyu koyarak kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edin ve karıştırın. Ardından altını kısın ve 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbet koyu ve soğuk olmalıdır.
- 2Hamuru için; geniş bir kaseye yumurtaları kırıp karıştırın. Üzerine sıvı yağ, süt ve yoğurdu ilave edip çırpma teli ile çırpın.
- 3Ayrı bir kaba unu eleyin, üzerine kabartma tozu ve irmik ekleyerek karıştırın.
- 4Bu toz karışımını havuz şeklinde açın ve sıvı karışımı ortasına ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın.
- 5Yoğurduğunuz hamuru en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 6Ardından sıkma torbasının ucuna yıldız duyu takın. Hamuru sıkma torbasına doldurun.
- 7Fazla kızgın olmayan ayçiçek yağına hamuru halka şeklinde sıkın.
- 8Kısık ateşte pembemsi renk alana kadar ağır ağır kızartın.
- 9Kızarmış hamuru hazır olan soğuk şerbetin içerisine atın ve en az 1 dakika bekletin. Halka tatlınız hazır.
- 10Dilerseniz üzerine Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Hamuru, topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırarak hazırlayın.
*Tatlıları derin ve soğuk yağda, kısık ateşte kızartın. Çünkü kızgın yağa atarsanız dış kısımları kızarır, iç kısımları çiğ kalır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.