- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Kabak Tatlısı Tarifi
Tarif
Kabak Tatlısı Tarifi
Yeni yıl sofranızda misafirlerinizin ağzına layık nefis bir tatlı tarifi. Kabak tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 293B
- 118
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2.5 kg bal kabağı
300 g toz şeker
2 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
2-3 damla limon suyu
kırık ceviz
tahin
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş ve orta irilikte doğranmış kabakları geniş bir tencereye yayın. Üzerine toz şekeri eşit miktarda serperek ağzı kapalı bir şekilde 1 gün bekletin. (Bu işlemi ne kadar önceden yaparsanız tatlınız o kadar lezzetli olacaktır)
- 2Ertesi gün tarçın ve karanfili ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika orta ateşte pişirin.
- 3Şerbetinin koyu kıvam alması için 2-3 damla limon suyu ekleyin.
- 4Servis etmeden önce tatlının soğumasını bekleyin ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.