- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Brioche (Fransız) Ekmeği Tarifi
Tarif
Brioche (Fransız) Ekmeği Tarifi
Herkesin merak ettiği "Brioche ekmek nedir, nasıl yapılır?" sorusunun cevabını bulabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Yumuşak dokusu ve zengin tadıyla ünlü Brioche, evde kolayca hazırlanabilir. Peki, bu meşhur Fransız ekmeği tarifi nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Bu tarifte tüm aşamalar ve malzemeler detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Tam ölçülü nefis Brioche (Fransız) ekmeği tarifini öğrenmek için hemen tıklayın.
Paylaş
- 4B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
40 g toz şeker
1 paket instant maya
60 ml Pınar Süt (ılık)
6 adet yumurta
5 g tuz
5 ml vanilya özütü
200 g Pınar Tereyağı (oda sıcaklığında)
Üzeri için: 1 adet yumurta + 2 yemek kaşığı su
Nasıl Yapılır?
- 1Un, toz şeker ve instant mayayı büyük bir karıştırma kabına alın ve karıştırın. Ilık sütü ekleyin. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Mikserinizin yoğurma ucu ile yoğurmaya başlayın. Ardından tuz ve vanilya özütünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- 2Hamur yapışkan bir kıvam aldığında, oda sıcaklığındaki tereyağını azar azar ekleyerek elastik bir hamur elde edene yaklaşık 10-15 dakika yoğurun. Hamurun hazır olup olmadığını anlamak için elinizle çekin; kopmuyorsa hamur hazır demektir.
- 3Hamuru cam bir kaba alıp streç filmle kaplayın. Hamur iki katına çıkana kadar, yaklaşık 2-3 saat mayalanmaya bırakın.
- 4Mayalanan hamurun havasını alın ve hafifçe unlanmış bir tezgaha aktarın. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar hafifçe yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı yuvarlak bezeler haline getirin. Bezeleri elinizle dikdörtgen şeklinde açıp, rulo şeklinde sarın. Ruloları yağlı kağıt serili baton kalıplara yerleştirin (kullanacağınız kalıbın büyüklüğüne bağlı olarak 1 veya 2 kalıba). Üzerini streç filmle kapatıp, en az 1 saat daha mayalandırın.
- 5Fırınınızı alt üst fansız ayarda 175°C’ye ısıtın. Üzeri için bir adet yumurtayı iki yemek kaşığı su ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
- 6Brioche ekmeğinizi oda sıcaklığına geldiğinde kalıptan çıkarın ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.6
11 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?