Kısık Ateş
Tarif

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Karşı konulmaz bir tarifle karşınızdayız! Fırında közlenmiş sarımsağın aromatik baharatlar ve çıtır ekmekle buluşmuş haline bayılacaksınız! Son derece çıtır ve lezzetli sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? Meşhur sarımsaklı ekmek tarifi: sadece birkaç malzeme ile hazırlanabilen bol tereyağlı sarımsaklı kıtır ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
40 Dakika
2-4 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 252B
  • 156
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 baş sarımsak
zeytinyağı
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
1/4 demet maydanoz
2 dal taze kekik veya taze biberiye
sumak
tuz ve karabiber
1 adet baget ekmeği

Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakların tepesini kesin, 1’er kaşık zeytinyağı döküp tuz ve karabiber serpin. Önce yağlı kağıda ardından alüminyum folyoya sarıp 200°C fırında 1 saat 10 dk. pişmeye bırakın.
  • Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Pişen sarımsakları fırından çıkarıp ılınması için kenara alın.
  • Yumuşamış tereyağını bir kaseye alın. Üzerine pişirdiğiniz sarımsakların iç kısımlarını sıkarak ekleyin. Kıyılmış maydanoz, kıyılmış taze kekik, sumak, tuz ve karabiberini de ekleyip güzelce karıştırın.
  • Ekmeği uzunlamasına ortadan ikiye kesin, üzerine hazırladığınız sarımsaklı harcı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 5 dakika kadar kızarttıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Bayatlamak üzere olan ekmekleri de değerlendirmek için her türlü ekmek çeşidinden sarımsaklı ekmek hazırlayabilirsiniz.
*Sevdiğiniz ve yakışacağını düşündüğünüz farklı baharatlarla da harcınızı hazırlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
50B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Çikolatalı Ekmek Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Brioche Ekmeği Tarifi
150 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar (3)

lale zehra özer
· 15.08.2022

Merhaba,sarımsak kabukları soyulmadan mı pişiriliyor?

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Merhaba Lale Hanım, evet kabukları soyulmadan pişiriliyor. Kısık Ateş Instagram sayfasından yapım videomuzu izleyebilirsiniz. :)

lale zehra özer
· 15.08.2022

Çok teşekkürler

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi