Kısık Ateş
Tarif

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Kendi ekmeğinizi en güzel şekilde yapabilmeniz için harika bir tarif önerim var. Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi nasıl yapılır?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Paylaş
  • 50B
  • 168
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g un
200 g tam buğday unu
325 ml su
75 g ekşi maya (yoksa yoğurt)
12 g tuz
3 g kuru maya

Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeler geniş bir yoğurma kabına alınır.
  • Hamurun yüzeyi parlak bir kıvam alana kadar yoğurulur.
  • Daha sonra üzerini temiz bir bezle kapatıp 1 saat dinlendirilir.
  • 1 saatin sonunda yuvarlak şekil vererek 2 saat daha mayalanmaya bırakılır.
  • Bu esnada fırın 200-220 dereceye ayarlanır.
  • Mayalanan hamur porselen bir tencereye yerleştirilir ve fırına vermeden önce mutlaka fırının içine bir kase sıcak su koyulur. Bunun sebebi buhar yaparak ekmeğin iyi bir şekilde kabarmasını ve kabuk oluşmasını sağlamaktır.
  • 40 dk. tencerenin kapağı açılmadan pişirilir. 40 dk. sonunda kapağı açılarak 20 dk. daha pişirilir.
  • Pişen ekmek fırından çıkarılır ve dinlendirilir. Daha sonra keserek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*3 g kuru maya yerine 10 g yaş maya kullanabilirsiniz!
*Dilerseniz üzerine çörek otu ve susam serpebilirsiniz.
*Ekmeğin piştiğini anlamak için üstüne elinizle vurun, tok bir ses çıkarıyorsa ekmek olmuş demektir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Susamlı Ekmek Tarifi
approved
60 Dakika
6-8 Kişilik
25B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Pofuduk Ekmek Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kestaneli Adaçaylı Mısır Ekmeği Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar (12)

İnci Dinek
· 07.04.2020

Şefim bunu denicem bnm ekledigim sizlerde goruluyormu yorumlariniz onemli benim icin 👍👩‍🍳

Rafet İnce
· 07.04.2020

İnci merhaba, evet görünüyor ellerine sağlık. Devam 👏

İnci Dinek
· 07.04.2020

Degerli yorumlariniza ihtiyacim var püf noktalari soylerseniz cok mutlu olurum 👩‍🍳👍 belki usta şef değilim ama pastacilağa merakım var 🤗👩‍🍳🥧

Elif Sarıbacak
· 07.04.2020

Porselen pişirme kabımız yoksa nasıl bir yol izlemeliyiz acabaşefim

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 07.04.2020

Merhaba Elif, borcam varsa o da uygun olur. Eline sağlık şimdiden...