Kısık Ateş
Menekşe Yalçındağ
Menekşe Yalçındağ

Hakkında

Merhaba ben menekşe 12 yaşındayım bu sene 7. sınıfa geçicem yaşım küçük ama çok iyi yemekler yapabiliyorum bu yüzden bu programı yükledim .Ben yemek yapmaya 8 yaşında başladım çünkü annem ve babam çalıştığı için kardeşlerime ben baktım ve yemek yapmayı kendim öğrendim bu yüzden bende sizler gibi başarılı bir şef olmak için elimden geleni yapıcağıma eminim

San Sebastian cheesecake

300 gr toz şeker
60 gr un
4 tane yumurta
950 gr pınar beyaz peynir
2 paket vanilya
500 grkrema
1 çimdik tuz

Yumurtayı ve şekeri mikserle yüksek ayarda 5 dk çırpın
Unu ve vanilya şekerini bir kapta karıştıtın ve elekten geçirip hazırladığımız harca ekleyin
Önce kaşıkla karıştırın sonra mikserle yüksek ayarda 5 dkboyunca çırpın tuz serpin.
Peyniri ekleyin ve mikserledüşük ayarda pürüzler gidene kadar çırpın.
Kremayı ekleyin ve biraz daha çırpın.
Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin tabansız kelepçeli kek kalıbını yerleştirin ve sıkıca taban kısmının kenarlarını örtülecek şekilde kaplayın.
Yuvarlak kestiğiniz yağlı kağıdı kalıbın iç tarafına yerleştirin.
Şerit şekilde kestiğiniz yağlı kağıdı duvar kısmına yerleştirin.
Hazırladığınız harcı elekten geçirerek kalıba dökün.
210 derece önceden ısıtılmış fırında üstü karamelize olucak şekilde pişirin yaklaşık 30 dk civarı.
Dilerseniz ilk sıcağı geçtikten sonra yada bir gece buz dolabında beklettik ten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet bal şeker olsun.

user feed images

Zerde tarifi

1 çay bardağı pirinç
7-8 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta
1 tutam safran
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı kuş üzümü

Zerde tatlısını hazırlamak içinönce pirinci ve suyu tencereye alarak kaynatın pirinç yumuşayıncagül suyu, zerdeçal, şeker ve kuş üzümü ekleyerek biraz daha kaynatın.
Küçük bir kasede nişastayı su ile açın tencereye ilave edipkaynayana kadar karıştırın eşit bir miktarda kaselere paylaştırın oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın tatlınız soğuduktan sonra yiyebilirsiniz afiyet olsun

Kaselere eşit miktarda paylaştırın.
Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın. Zerde tarifiniz hazır.
Kaselere eşit miktarda paylaştıtın
Kaselere

user feed images

Lüzine Tatlısı

4 yemek kaşığı margarin
1 şu bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
2,5 bardak su
50 gr ceviz

İlk önce kısık ateşte tencereyi ısıtalım sonra tenceremize margarini alalım margarini iyice eritelim sonra üzerine tozşekeri ve 1 şu bardağı su ilave edelim iyice karıştıtdıktan sonra unu ilave edip un altın sarısı olana kadar kavuralım ve irmiği ilave edelim ve ettikten sonra 1,5 su bardağı su ilave edelim su çektikten sonra ceviz atıp 2 dk daha pişirelim ocağın altını kapatım yarım saat dinlendirelim
ve servis edelim istek üzerine üzerini toz ceviz veya Hindistan cevizi de atabiliriz afiyet bal şeker olsun☺😘