- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Biscotti Tarifi
Tarif
Biscotti Tarifi
Biscotti "2 kez pişirilmiş" anlamına gelir ve İtalyanların sıkça tükettiği nefis bir kurabiye çeşididir. Biscotti nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 23B
- 226
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
320 g toz şeker
100 ml sıvı yağ
650 g un
5 g vanilya
10 g kabartma tozu
50 g kavrulmuş kırık badem
50 g kavrulmuş kırık fındık
30 g doğranmış kuru kayısı
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta ve toz şeker mikser makinesinde krema kıvamı alana dek çırpılır.
- 2Daha sonra sıvı yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
- 3Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır. Kek hamurundan daha yoğun bir hamur elde edilir.
- 4Geri kalan tüm malzemeler de eklendikten sonra güzelce karıştırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine konulup kaşıkla düzleştirilir.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dk. pişirilir.
- 6Pişen biscotti, 5 dakika bekledikten sonra keskin bir bıçakla 1 parmak kalınlığında dilimlenir.
- 7Dilimler yan yatırılır ve 160°C fırında 20 dk. daha üzeri hafif kızarana dek pişirilir.
- 8Afiyetle tüketebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar (13)
İlk aşama için bu hamur karışımı tepsinin üzerine baton şeklinde konuluyor değil mi daha sonrasında kesiliyor
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi