Elmalı Kek
Malzemeler:
#3 yumurta
#1 su bardağı şeker
#1/2 su bardağı sıvıyağ
#1 paket vanilya
#1 paket kabartma tozu
#2 su bardağı un
#4 elma
Yumurta ve şeker birlikte çırpılır. Sıvıyağ eklenip biraz daha çırpıldıktan sonra üzerine un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek karışıma yedirilir. İsteğe bağlı olarak tarçın ve ceviz eklenir. En son küp küp doğranmış elmalar da karışıma eklenip spatula ile karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına karışım dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.
Kakaolu çatlak kurabiye
Malzemeler:
Toz şeker, kakao ve sıvıyağ çırpılır. Üzerine yumurtalar teker teker eklenip karışıma yedirilir. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuz eklenerek spatula ile karıştırılır. Hamur homojen bir kıvam aldığında üzeri streç filmle hava almayacak şekilde kapatılır. Buzdolabında iki saat dinlendirilir ve hamurun daha koyu bir kıvam alması sağlanır. Buzdolabında bekletilen hamurdan kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Pudra şekerine bulayıp tepsiye aralıklı olarak dizilir.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dk pişirilir.