- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi
Paylaş
- 31B
- 358
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g toz şeker
50 g kakao
55 g sıvı yağ
2 adet yumurta
210 g un
5 g kabartma tozu
5 g vanilya
1 tutam tuz
Üzerini Kaplamak için:
pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Orta boy bir karıştırma kabının içerisinde toz şeker, kakao ve sıvı yağ çırpılır. Üzerine yumurtalar teker teker eklenip karışıma yedirilir.
- 2Un, kabartma tozu, vanilya ve tuz eklenerek spatula ile karıştırılır.
- 3Hamur homojen bir kıvam aldığında üzeri streç filmle hava almayacak şekilde kapatılır. Buzdolabında iki saat dinlendirilir ve hamurun daha koyu bir kıvam alması sağlanır.
- 4Buzdolabında dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde toplar koparak minik toplar halinde şekil verilir.
- 5Şekil verilen kurabiyeler pudra şekerine bulanıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- 6Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde 10-12 dk. pişirilir.
- 7Fırından çıkan kurabiyeler oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Püf Noktası
*Hamuru mutlaka buzdolabında dinlendirin. Ayrıca fırınınızın fanlı ayarında ve bol pudra şekerine bulayarak pişirin. Fırından çıkardığınızda içi yumuşak ve üstü çatlamış olmalı.
*Kurabiyeler çatlamaya başladıktan sonra fırında çok tutmayın, 2-3 dakika kadar sonra fırından çıkarın.