- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Brownie Kurabiye Tarifi
Tarif
Brownie Kurabiye Tarifi
İçi ıslak dışı çıtır bir brownie tarifi! Ağızda dağılan çikolatalı brownie kurabiye tarifi nasıl yapılır? İşte tam ölçülü brownie tarifinin tüm detayları...
45 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 388B
- 544
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
230 g kıyılmış bitter çikolata
135 g un
20 g kakao
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz
2 adet büyük yumurta
100 g toz şeker
100 g esmer şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağı ve çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Mikrodalga fırında 30 saniyelik artışlarla çikolata eriyene kadar karıştırın. Bu işlemi benmari usulü de yapabilirsiniz.
- 2Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- 3Yumurta, toz şeker ve esmer şekeri çırpma teli veya el mikseri ile 5 dakika boyunca yüksek hızda çırpın.
- 4Çikolata karışımını ekleyin ve düşük hızda karıştırın. Üzerine un karışımını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kasenin yanlarını ve tabanını kazımak için bir spatula kullanın.
- 5Karışım yumuşak olacak, bu yüzden biraz sertleşmesi için buzdolabına 1-2 saat dinlendirin.
- 6Fırını 180 C’ye ısıtın.
- 7Bir dondurma kaşığı kullanarak, yuvarlak hamur topları yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yayılmasını sağlamak için her kurabiye arasında 3-5 cm aralık bırakın.
- 812-13 dakika çatlak ama yumuşak kıvamda olana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırın tepsisi üzerinde soğutun (yumuşak olacaktır, bu yüzden en az 20 dakika verin), ardından tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın.
- 9Kurabiyeler oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta 3 gün, buzdolabında 5 gün saklanabilir veya 2 aya kadar dondurulabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?